Isten és a családi értékek
2019. február 16. írta: mitismondabiblia

Isten és a családi értékek

holy-family.png

Lót felajánlotta lányait kopogtató angyalok tömegének, majd megrészegült és teherbe ejtette őket. A Biblia is elismeri, hogy igaz ember volt

 

Ószövetség, Teremtés könyve 19:8 (Szodoma pusztulása)

8 Itt van a két lányom, még nem voltak együtt férfival, kihozom őket nektek és tegyetek velük, amit akartok. A férfiaknak azonban nem árthattok, mert ők az én tetőm árnyékában vonták meg magukat.”

 

Ószövetség, Teremtés könyve 19:32-36 (A moábiták és ammoniták eredete)

32 Gyere, részegítsük meg apánkat borral és háljunk vele, hogy apánktól legyen utódunk!”

33 Azon az éjszakán megrészegítették atyjukat borral, azután az idősebb odament és atyjához feküdt. Az nem vette észre, amint hozzáfeküdt, sem amint fölkelt.

34 Másnap az idősebb azt mondta a fiatalabbnak: „Nézd, a múlt éjjel én háltam apámmal, részegítsük meg ezen az éjszakán is borral, azután menj és feküdj mellé, hogy apánktól utódunk legyen.”

35 Így azon az éjszakán is megrészegítették apjukat borral. Azután a fiatalabb fogta magát és hozzáfeküdt. Az nem vette észre, amint hozzáfeküdt, sem amint fölkelt.

36 Így Lót mindkét lánya fogant apjától.



Ábrahám elhagyta első fiát és hajlandó megölni a másodikat Istenért. A Biblia szerint Isten barátja volt.

 

Ószövetség, Teremtés könyve 22:2,10 (Ábrahám áldozata)

2 Akkor ezt mondta neki: „Vedd egyetlen fiadat, akit szeretsz, Izsákot, menj Morija földjére, s ott mutasd be égőáldozatul azon a hegyen, amelyet majd megnevezek neked.”

10 Akkor Ábrahám kinyújtotta kezét, vette a kést, hogy feláldozza a fiát.



Isten megparancsolta Saulnak, hogy öljön meg minden Amalekita férfit, nőt és gyermeket. Isten életben hagyott néhányat Isten ezért sosem bocsátott meg neki

 

Ószövetség, Sámuel I. könyve 15:2-3 (Háború az amalekiták ellen)

2 Ezt mondja a Seregek Ura: Meg akarom torolni, amit Amalek Izrael ellen vétett: nem adott neki utat, amikor kivonult Egyiptomból.

3 Rajta hát, menj, és támadd meg Amaleket, és töltsd be rajta és mindenén, amije csak van, az átkot. Ne kíméld, hanem ölj meg férfit és nőt, gyereket és csecsemőt, marhát és juhot, tevét és szamarat!”



A Biblia azt mondja, hogy a szülőknek boldogan kell összezúzniuk gyermekeiket a köveken.

 

Ószövetség, Zsoltárok könyve 137:9

9 Áldott, aki megragadja gyermekeidet és szétzúzza őket a sziklán!



Jézus pedig megparancsolta, hogy gyűlölnünk kell apáinkat, anyáinkat, feleségeinket, gyermekeinket, nővéreinket, testvéreinket (magunkkal együtt).

 

Újszövetség, Lukács evangéliuma 14:26 (Krisztus követése)

26 „Ha valaki követni akar, de nem gyűlöli apját, anyját, feleségét, gyermekeit, fivéreit és nővéreit, sőt még saját magát is, nem lehet a tanítványom.

Forrás: Skeptic's Annotated Bible
Fordította: Revál Lord
Kép: freepik.com

A bejegyzés trackback címe:

https://mitismondabiblia.blog.hu/api/trackback/id/tr8414631262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása